2021年6月25日金曜日

堺孝行 【プロの料理人が愛用する包丁ブランド】 閃黒 ダマスカス 剣型 三徳包丁 160mm V金10号 vg10 万能包丁 33層槌目 樫漆柄 青木刃物製作所


箱に書いてある説明は以下の通り。(多少の間違いを直しました)

Please place the knife sharpener on a stable surface when using.
Complete one or both of the following steps depending on how blunt the blade is .
Method 1:
Open the scissor and hold the handies tightly. then put the scissor blades into the slot, Using suitable manpower to clamp the Emery roll, Finally slide the scissor backward for some times.
Method 2:
Use the only if your knife is very blunt, Using slight downward pressure, run the blade from its heel to its point through the slot. (One direction only, do not move backward and forward.)
Method 3:
Always finish off with this step to remove any burrs that result from the re-edging and rough honing process.
Without using pressure, run the blade through the ceramic rods five times backward then forward from its heel to its point.
You can also use this step on its own to maintain a sharp blade. it's recommended to do it approximately once a week.
Method 4:
Hold sharpener on sturdy surface. Lightly pull knife through slot, from heel to the point, move in one direction only. Repeat two or three times or until sharpened.
CAUTION:
1. Do not use the knife sharpener to sharpen serrated blades.
2. To avoid damaging the knife, please sharpen the knife lightly and don't sharpen back and forth.
3. The ceramic rods may discolor after use, this is normal.
4. Do not put the sharpener in the dishwasher or submerge in water.
5. Please put the knife sharpener and knife beyond the reach of children to avoid any accidents.

ざっくり和訳すると以下の通り。方法というのはスロットのことです。翻訳内容について保証いたしませんので、これにより生じた損害など一切責任を負いません。承諾されるならお読みください。

包丁研ぎ器を使用する際は、安定した場所に置いてください。刃物の切れ味に応じて、以下の手順のいずれか、または両方を行ってください。
方法1:
ハサミを開き、手でしっかりと保持する。ハサミの刃を溝に入れ、適当な力で砥石棒を挟み、最後にハサミを後ろに何度かスライドさせる。
方法2:
包丁が非常に鈍い場合にのみ使用します。わずかに下向きの圧力で、刃のあごから切っ先までをスロットに通します。前後には動かさず、一方向のみで行います。
方法3:
再度の刃付けや粗磨きで生じたバリを除去するために、必ずこのステップで仕上げる。力を入れずに、あごから切っ先に向かって、セラミック棒の後ろから手前に5回刃を通します。切れ味を維持するために、この手順だけでも使用できます。週に1回程度の使用をお勧めします。
方法4:
研ぎ器を丈夫な場所に置く。あごから切っ先に向かって、一方向だけに包丁を軽く通します。2~3回、または研げるようになるまで繰り返す。
注意してください。
1. 鋸歯状の刃を研ぐために包丁研ぎ器を使用しないでください。
2. 包丁の損傷を避けるために、包丁を軽く研ぎ、前後に研がないようにしてください。
3. セラミック棒は使用後に変色することがありますが、これは正常です。
4. 研ぎ器を食器洗い機に入れたり、水に浸けたりしないでください。
5. 事故を避けるため、包丁研ぎ器と包丁は子供の手の届かないところに置いてください。

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